browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2004 – Schotland

Posted by on 18 september 2004

Een fantastisch ruw land met authentieke streken en dorpen, zo ruw dat er geen mens wil blijven wonen. Verder vind je er schapen, schapen, schapen en nog eens schapen, volgens een plaatselijke stafmedewerkster van het jongerenparlement, allemaal betaald door Europa, want je kan er toch niet van leven! Maar over haar lees je verder meer. Eerst terug naar het begin.
Onze vaste reisgenoten konden niet mee, en met één auto op uitstap, dat is toch geen aanrader. Bij Marc jeukte er al een tijd iets, en nu is geweten wat: Hij moet er af en toe tussenuit, juist zoals wij. Hij reed echter met een Opel Astra. Nu, dat is natuurlijk geen slechte wagen maar niet echt iets om met ons op vakantie te gaan. Dus, na wat lobby werk van Dirk bij schoonmama trok Marc zijn portemonee open en kocht een Landrover 90. Dat was het begin. Hij zocht en vond een partner in zijn zoon Jeroen en ze waren bijna klaar om te vertrekken. Na een fijne shoppingmiddag bij Horizon Buitensport waren ze er helemaal klaarvoor.

Er werd gekozen om met SuperFast Ferries naar Schotland te varen. Van Zeebrugge naar Rosyth. De overtocht met deze maatschappij is wel duurder dan bijvoorbeeld varen naar Hull, maar je wint veel tijd omdat je al een eind verder zit in Schotland. Rijden met een Landrover is niet echt economisch, hij verbruikt wel een paar litertjes diesel meer dan een Astra plus de prijs in Groot Brittanië is nog hoger dan bij ons. Dat, samen met het feit dat je met SuperFast ‘s nachts vaart, bepaalde onze keuze. Die keuze hebben we ons geen moment beklaagd. Wat een luxe, mooie kajuiten, lekker eten, vriendelijk personeel… echt wel een reis op zich. Na een goede nachtrust vaarden we langs de Schotse kust richt Edinburgh en Rosyth

Regen, met bakken viel het uit de lucht toen we de mooie brug over de baai onder door vaarden? Zou dit een voorbode zijn voor de rest van de reis? Schotland heeft als reisbestemming natuurlijk het weer tegen maar als je zoals wij in februari het land gaat verkennen, tja, dan vraag je natuurlijk wel wat om slecht weer.

Eindelijk op Schotse bodem

Na de haven formaliteiten reden we het havengebied uit, het is altijd wennen om aan de ‘verkeerde’ kant van de weg te moeten rijden. Onze eerste uitstap was een ruïne, 20171470-Mhet bekijken niet waard eigenlijk, en tot overmaat van ramp regende het pijpenstelen. Snel een foto en terug in de auto. Ons plan was om Schotland te veroveren langs de oostkant om dan via de noordkant de westzijde af te werken. Toen we onze eerste slaappla20171477-Mats wilden gaan zoeken, doken er de eerste problemen op. Sneeuw, nat en weinig geschikte overnachtingsplaatsen in de buurt van de weg. Uiteindelijk vonden we een idyllisch plaatsje, dat na het sneeuwruimen geschikt was om te slapen.

Voor de rest van het verhaal moet u nog even wachten. Ik moet onze reisgenoten consulteren voor de cronologische volgorde van de gebeurtenissen. Het zal zeker nog gaan over merkwaardige bouwsels, Oswald zijn werkbank, het begin van de regenboog (en neen, daar staat geen pot goud), Het Monser van Loch Ness, rotte peer, en nog zoveel meer. Kom binnenkort maar eens kijken. De rest van de foto’s zijn te bewonderen via de foto-site.

Comments are closed.