browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2006 – Boucle Catalane

Posted by on 18 september 2006

We hadden nog een roadbook liggen van de streek waar we vorig jaar verbleven dus de bestemming was vlug gekozen. Van 21 tot 29 april slaan we onze tenten op in Spanje! Onuitgegeven is wel het aantal wagens dat meegaat. Dit jaar met 4 stuks. 3 Landrovers en 1 Toyota maakten zich klaar voor de reis. Peter en Wouter in een LR 110, Marc en Jeroen in een LR 90, Peter in de Toyota en Dirk en Jan in een LR 110.

Dag1 Omdat Marc familie heeft met een geweldig mooi huisje in Le Temple en zij ons uitnodigden besloten we om onze rit naar het zuiden even om te leggen naar het pitoreske Le Temple s Lot. Een rit van 1030 km bracht ons van Antwerpen naar Le Temple. Onze karavaan had op de autostrades wel wat bekijks. Aan het einde van de ring rond Parijs ging het even fout en waren we 2 auto’s kwijt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig GSM’s zodat we snel een ontmoetingsplaats konden afspreken. De rest van de reis verliep voorspoedig, 2 tankbeurten (430 euro!) waren nodig, mevrouw Magelan stuurde ons wellicht een beetje om maar om 20:00 uur stonden we waar we moesten zijn. We werden hartelijk verwelkomd met Champagne en een verrukkelijk avondmaal (ons laatste fatsoenlijke eten voor een week).

Dag 2. Na een goede nacht in onze tenten en een flink ontbijt vertrokken we richting Couillioure voor het echte vertrek van onze trip. Via stukken autostrade, nationale wegen en hier en daar al een stukje offroad kwamen we in Perpignan aan. Met dank aan OziExplorer reden we gewoon door de stad en via de drukke franse wegen met veel ongeduldige mensen kwamen we in Coullioure aan. Het was even zoeken naar het begin van ons roadbook maar om 19:30 stonden we waar we moesten zijn. In de bergen aan een onverharde weg, klaar om de volgende dag aan het echte werk te beginnen.

Dag 3, 4, 5 en 6. Volgen van het roadbook, uitgebreider verslag komt er (misschien) later. De foto’s vertellen een veel mooier verhaal. De afgelegde afstand daalde aanzienlijk; 106, 102, 162 en 110 km maar voor meer dan 80% off-road. Zonder brokken, euhm, met 1 brokje en één platte band legden we deze km af. We sliepen op mooie afgelegen veldjes, kwamen weinig of geen mensen tegen, werden tegen gehouden door ‘wat sneeuw’ met een grote omweg tot gevolg. Het was wel genieten van ‘s morgens tot ‘s avonds.

Dag 7. Vandaag rijden we onze laatste dag op de piste. Vandaag rijden we ons roadbook af en staan we morgen met onze voeten in de Middellandse zee. Helaas bereikte ons in de namiddag zeer droevig nieuws en besluiten we om onze reis af te breken en onze steven te wenden naar huis. We gaan rijden tot Perpignan om daar een hotel(letje) te zoeken. Een Formule 1 hotel, ge moet er voor zijn, dat is niks voor ons. Alle anderen (betaalbare) waren volgeboekt zodat we verder moesten rijden. Het was al bijna 23:00 uur toen we aankwamen in Narbonne. De hotelkamer was netjes en zo veel comfort, het blijft wennen na een week buiten leven. Eten was een groter probleem, bijna alles was gesloten om dat uur. Op naar de BuffalloGrill, er geraken was nog een groter probleem, als je de wegcode volgt kom je er niet echt snel. Iedereen voldaan, restte er alleen nog douche en scheren en slapen, slapen….

Dag 8. We hadden afgesproken dat we deze avond voor 22:00 thuis zouden zijn ofwel op zaterdagmorgend. Om dezelfde dag thuis te komen moesten we wel gas geven. Onze trip begon om 7:30 en 14 uur en 1118 km later stonden we thuis voor de deur.

Comments are closed.