browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2009 – Traverse

Posted by on 14 april 2009

We hadden al een heleboel roadbooks van Vibraction gedaan, maar dit, De ‘Traverse’, zou de bekroning worden. 1000 km van oost naar west, op en langs de Pyreneeen. Van Coast tot coast, van de Middelandse zee tot aan de Atlantische Oceaan. We hadden door verschillende oorzaken de laatste jaren onze boeken niet kunnen afwerken, zou het dit jaar lukken?
{mospagebreak title=Goin South!} De rit was in orde, geen problemen onderweg, voor de eerste keer met heel het konvooi de periferique gereden. Dat viel reuze mee. Geen problemen en iedereen kon volgen. Niemand nam een verkeerde afslag, wat ook al eens een keer gebeurde. Onderweg nog een prutsende patser of zoiets gedepaneerd met Duck-tape die nog niet wist dat een soortement spoiler aan zijn auto zat en dan maar met veel gekraak de borduur ramde.

prutser
Koud, met hoofdletters zelfs K O U D !! 1 graad  Daar waren we niet echt op ingesteld, mentaal zat iedereen met zijn hoofd nog bij de warme temperaturen van vorig jaar. Ondergetekende was zelfs zijn fleece-binnenslaapzak vergeten. Dat gaat hij zich de komende dagen nog beklagen. Na wat rondzoeken vonden we een idyllisch plekje naast een sportveld. Josefien had voor een geweldige salade gezorgd, lekker gegeten met wat kriekenlikeur van vader baloo,warvoor dank. Het was geen weer om pinten te drinken en er stond de volgende dag trouwens nog een fikse trip voor de boeg. Uiteindelijk gaan slapen om 21.00 en het duurde verdomd lang om het warm te krijgen.{mospagebreak title=The Bridge}

Brug

Wakker om 7. 3 graden in de tent, het ontbijt was de overschot van de lunchpakketten van gisteren. Het weer klaart op, na 550 m de eerste (nood)stop moeten maken voor een flying GSM (zo een schokbestendige Nokia is dat echt wel) na ongeveer 10 km gestopt bij een wegrestaurant, waar we een aantal jaar geleden al eens de nacht hadden doorgebracht, voor een warme koffie en een eerste toilet bezoek. €12,40 voor 4 koffie en twee thee natuur, Frankrijk is echt wel duur. Onderweg naar Milau ligt er op 1000 meter nog redelijk wat sneeuw tussen de bomen. Aan de brug van Milau zijn ze een infocentrum aan het bouwen. Wij hielden ook een keer halt om het mooie bouwwerk van dichtbij te bewonderen. En inderdaad, een brug is pas mooi als het ergens “over” gaat, in dit geval de vallei.

artistiek

Van de gelegenheid gebruik maken om ook een artistieke foto van de brug te maken. Middag pauze, toen kwam barbara. “Barbara Rossa”! Sidder en beef! Uiteindelijk komen we aan in Coullioure, de start van onze roadbook, die ons 1000 km verder zal brengen richting oceaan, dwars door en langs de Pyreneeen. De eerste kilometers van de roadbook zijn bekend maar niet minder mooi. Alleen hebben er van dit jaar geen foto’s meer van, wel nog een mooi zicht op de baai van Coullioure.

slaapplaats 1

Na wat zoeken vinden we een slaapplaats vlak bij een restaurant waar Peter wel wou trakteren (om aankoop te vieren??) maar helaas niet open was. De plek is wat klein maar voor de eerste nacht in de piste kan dat de pret niet drukken.Tijdens de avond krijgen we ook nog bezoek van een vos die redelijk dicht ons kamp voorbij kwam.{mospagebreak title= De Zondvloed}regenDE ZONDVLOED het heeft h-e-e-l–d-e–n-a-c-h-t  geregend, 6 graden in de tent, dan maar opstaan om 8 uur. Het ontbijt,een klassieker: Golden Grahams met wat melk en inpakken.
Onderweg stilletjes aan de vraag stellen aan de piloot: “misschien een tasje koffie gaan drinken ergens?” Plots is daar een café, een echte visserskroeg met gigantische grote opgezette vissen tegen de muur, en de vraag wordt in de groep gesmeten en redelijk enthousiast positief beantwoord. Café lecce, hmmmm, warm, een toilet, hmm proper (toch toen we aankwamen), een stringske , hmmmm we zijn nog maar 3 dagen van huis dus de lat ligt nog hoog.
Aan het meer wat spelen en rondjes rijden en een fotoshoot het ommetje techniek was best de moeite, 5 km in bijna 2 uur. Ondertussen is het 18.30 u en wordt het stillaan tijd om een slaapplaats te zoeken steen in de wegEen dikke steen ligt in de weg om onze bocht te kunnen maken een lint eraan en professioneel wegtrekken. De picnicplaats is niet geschikt wegens te zompig en te veel stenen en te veel wind amai, wel kakplaats, slaapplaatsuiteindelijk een plaats gevonden (zie ozi) maar  ‘t blijft wel regenen bah

Comments are closed.